NGF Medlemsbrev 11/2023

Til alle medlemmer,

Påminnelse om temadag grunnforsterkning

NGF inviterer til ny temadag, nå med grunnforsterkning som tema. Arrangementet vil bli avholdt den den 1. november kl 09:00 – 15:30 i Multiconsult sine lokaler på Sluppen i Trondheim (Sluppenveien 23, 1. etasje). Det vil også bli mulighet for digital påmelding (Teams).

Fullstendig program og påmelding her.

Arrangementet er gratis. Påmeldingsfrist i morgen, lørdag 14. oktober.

Påminnelse om abstracts til NGM2024

NGM2024 arrangeres i Göteborg 18. – 20. september 2024. Se nettsiden www.ngm2024.se for mer informasjon. Frist for innsending av abstracts er søndag 15. oktober.

Påminnelse om påmelding til ringtestprogram for norske geotekniske laboratorier

Siste påmeldingsdato for å delta er satt til 20. oktober. Alle resultater må sendes tilbake til oss innen 15. desember. Tilbakemelding på sammenligning av resultater vil bli sendt til alle laboratoriene (hvor dataene blir anonymiserte), og vil bli presentert på labdagen i Molde i starten av neste år.

Fullstendig invitasjon finner du her.

Påmelding gjøres ved å fylle ut dette regnearket som deretter sendes til ngf@ngi.no

Påminnelse om NADAG Workshop 23. november 2023

NGU med samarbeidsetater inviterer til workshop om NADAG Geoteknikk og Geofysikk, med presentasjoner om bl.a. dataflyt og planer for videre utvikling. Det er satt av tid til erfaringsutveksling om levering og bruk av NADAG-data. Vi håper på å få en god diskusjon med bransjen om ønsker og behov for NADAG framover.

Workshopen arrangeres på Multiconsult sitt hovedkontor på Skøyen, Oslo (Nedre Skøyen vei 2) torsdag 23. november 2023 kl. 09.30-16.00. Påmeldingsfrist 15. november.

For mer informasjon og påmelding, se https://www.ngu.no/arrangement/nadag-workshop

Innspill til foredragsholdere European Young Geotechnical Engineers Conference (EYGEC) 2024

Norsk Geoteknisk Forening har mulighet til å nominere to foredragsholdere til den 24. European Young Geotechnical Engineers Conference (EYGEC) 2024 som avholdes i Demir Kapija, Macedonia 25. – 29. Juni 2024. Mer informasjon her: https://eygec2024.net/. Alle forslag til nominasjoner kan sendes til ngf@ngi.no.

Innspill til NGFs komite for geodynamikk og vibrasjoner angående sprengningsarbeider nær områder med kvikkleire/sprøbruddmateriale

NGF gjennom sin komite for geodynamikk og vibrasjoner bidrar inn i arbeidet med å etablere grunnlag for revisjon av NS 8141-3:2014 Vibrasjoner og støt — Veiledende grenseverdier for bygge- og anleggsvirksomhet, bergverk og trafikk — Del 3: Virkning av vibrasjoner fra sprengning på utløsning av skred i kvikkleire.

Det er fortsatt begrenset med forståelse av mekanismene som kan trigge et skred ved sprengning. Som utgangspunkt legger komiteen til grunn at det er viktig å måle vibrasjoner nede i kvikkleiren nærmest sprengningslokasjonen og de steder i skråningen som er mest kritiske med tanke på skråningsstabilitet. Overvåking av vibrasjoner kan gjerne kombineres med hyppig poretrykksmåling (hvert minutt/hvert 10 minutt).

I den forbindelse håper komiteen at NGFs medlemmer har mulighet til å svare på denne undersøkelsen: https://forms.office.com/e/BY6NP5F5wQ

Foreløpig program for NGF-arrangementer i 2023

16.-17. oktober: Kurs i byggegropssikring og støttekonstruksjoner (Gardemoen)
20. oktober: Frostdagen (Svalbard og digitalt)
1. november: Temadag om grunnforsterkning (Trondheim og digitalt)
24. november: Geoteknikkdagen (Oslo)
6. desember: NGF Byggegropkomitéens miniwebinar om spunt og spuntdetaljer

Samtlige arrangementer er lagt inn i kalenderen, og de ulike arrangementssidene vil bli oppdatert med relevant informasjon når arrangementene nærmer seg.

Med vennlig hilsen,

Christian Strømme Ofstad
Sekretær
Norsk Geoteknisk Forening

Postadresse:
P.b. 3930 Ullevål Stadion,
N-0806 Oslo

Telefon: (+47) 22 02 30 00
E-post: ngf@ngi.no

Bankkonto:
DNB – 7082.05.20724