NGF Medlemsbrev 10/2023

Til alle medlemmer,

NGF Grunnundersøkelseskomiteen inviterer til deltagelse i ringtestprogram for norske geotekniske laboratorier – påmeldingsfrist 01.10.2023

Ringtestingsprogrammet vil gi laboratoriene en god mulighet til å evaluere, kvalitetssikre og eventuelt forbedre laboratorieprosedyrene. Det vil også bidra til å øke nøyaktigheten og kvaliteten til geotekniske laboratorier i Norge. Ringtestprogrammet har som mål å samle geotekniske laboratorier fra hele Norge for å utføre testing på utvalgte prøver. Deltakelse gir muligheten til å sammenligne deres testresultater med andre laboratorier, identifisere eventuelle avvik og forbedre metoder. I tillegg til å bidra til mer kommunikasjon og samarbeid mellom laboratoriene.

Deltakelse fra flest mulige laboratorier i Norge vil heve kvaliteten på de geotekniske laboratoriene i Norge.

Fullstendig invitasjon finner du her

Påmelding gjøres ved å fylle ut dette regnearket som deretter sendes til ngf@ngi.no

Påmelding til seminar «Byggegropsikring og støttekonstruksjoner» på Gardermoen 16. – 17. oktober
Mer informasjon, program og påmelding er tilgjengelig via denne lenken: https://byggegropsikringseminar.mmevent.no/hjem

Invitasjon til temadag Grunnforsterkning
NGF inviterer til ny temadag, nå med grunnforsterkning som tema. Arrangementet vil bli avholdt den den 1. november kl 09:00 – 15:30 i Multiconsult sine lokaler på Sluppen i Trondheim (Sluppenveien 23, 1. etasje). Det vil også bli mulighet for digital påmelding (Teams).

Som tidligere oppfordrer vi våre medlemmer som sitter på ulike steder i landet om å samles på tvers av firmagrenser. Vi håper firmaene som har lokaler som er egnet for å ta imot flere personer, kan ta initiativ til å samles ovenfor sine kollegaer i sitt nærmiljø.

Arrangementet er tiltenkt alle som har interesse for både teoretiske og praktiske aspekter ved grunnforsterkning. Det vil bli gitt en introduksjon til gjeldene regelverk ved prosjektering og utførelse og en gjennomgang av de mest aktuelle metodene som benyttes mest i Norge.

Fullstendig program og påmelding her: https://ngf.no/events/ngf-temadag-om-grunnforsterkning/

Arrangementet er gratis. Påmeldingsfrist 14. oktober.

Påmelding til Frostdagene på Svalbard
Frost i Jord-komiteen har gleden av å kunne invitere alle frostinteresserte til Frostdagen 2023. I motsetning til tidligere år hvor sesongfrost har vært et tema deler av dagen, har komiteen valgt permafrost som hovedtema i 2023 for hele arrangementet.  

Tid: Fredag 20. oktober 2023, kl. 09:00 – 16:00

Sted: Universitetssenteret på Svalbard (UNIS), Longyearbyen

Frostdagen skal være en uformell møteplass som danner grunnlag for å knytte nettverk, skape god og kollegial stemning og ikke minst få faglig påfyll. Det oppfordres om å delta fysisk men det vil være også mulig å følge arrangementet fra Teams for deler av programmet.

Arrangementet avsluttes med middag for de som ønsker det. Transport, overnatting og middag dekkes av hver enkelt.

 Mer informasjon, program og lenke til påmelding finner du her: https://ngf.no/events/frostdagene-2023/

Påmeldingsfrist: 29. september 2023

Vi gleder oss til å se deg på Frostdagen i oktober!

Innspill til NGFs komite for geodynamikk og vibrasjoner angående sprengningsarbeider nær områder med kvikkleire/sprøbruddmateriale
NGF gjennom sin komite for geodynamikk og vibrasjoner bidrar inn i arbeidet med å etablere grunnlag for revisjon av NS 8141-3:2014 Vibrasjoner og støt — Veiledende grenseverdier for bygge- og anleggsvirksomhet, bergverk og trafikk — Del 3: Virkning av vibrasjoner fra sprengning på utløsning av skred i kvikkleire.

Det er fortsatt begrenset med forståelse av mekanismene som kan trigge et skred ved sprengning. Som utgangspunkt legger komiteen til grunn at det er viktig å måle vibrasjoner nede i kvikkleiren nærmest sprengningslokasjonen og de steder i skråningen som er mest kritiske med tanke på skråningsstabilitet. Overvåking av vibrasjoner kan gjerne kombineres med hyppig poretrykksmåling (hvert minutt/hvert 10 minutt).

I den forbindelse håper komiteen at NGFs medlemmer har mulighet til å svare på denne undersøkelsen: https://forms.office.com/e/BY6NP5F5wQ

Åpent for abstracts til NGM2024
Det er nå åpent for innsending av abstracts til NGM2024. NGM2024 arrangeres i Göteborg 18. – 20. september 2024. Se nettsiden www.ngm2024.se for mer informasjon.

Foreløpig program for NGF-arrangementer høsten 2023
14. september: Yngres dag (Oslo og digitalt)
4-6. oktober: Frostdagen (Svalbard og digitalt)
16.-17. oktober: Kurs i byggegropssikring og støttekonstruksjoner (Gardemoen)
1. november: Temadag om grunnforsterkning (Trondheim og digitalt)
24. november: Geoteknikkdagen (Oslo)

Samtlige arrangementer er lagt inn i kalenderen, og de ulike arrangementssidene vil bli oppdatert med relevant informasjon når arrangementene nærmer seg.

Med vennlig hilsen,

Christian Strømme Ofstad
Sekretær
Norsk Geoteknisk Forening

Postadresse:
P.b. 3930 Ullevål Stadion,
N-0806 Oslo

Telefon: (+47) 22 02 30 00
E-post: ngf@ngi.no

Bankkonto:
DNB – 7082.05.20724