NGF Medlemsbrev 6/2023

Til alle medlemmer,

Innsending av bidrag til Geoteknikkdagen 2023

Geoteknikkdagen arrangeres i år 24. november. NGF oppfordrer alle til å sende inn forslag til innlegg. Sammendrag sendes til ngf@ngi.no innen 23. mai.

Temadag om geosynteter 31. mai – fortsatt noen få plasser igjen for fysisk deltakelse

Komité for geosynteter inviterer til temadag om geosynteter for bygging på bløt grunn onsdag 31. mai på NTNU i Trondheim og digitalt på teams. Info om program og påmelding finner du her. Det er fortsatt noen få plasser igjen for fysisk deltakelse, påmeldingsfrist for dette er satt til 24. mai.

Betaling av medlemskontingent for 2023 – påminnelse

NGF har fått på plass et nytt regnskaps- og faktureringssystem, og samtlige medlemmer skal nå ha mottatt faktura for kontingent 2023. Det er imidlertid fortsatt en del som ennå ikke har betalt. Vi minner dermed alle på å sjekke om dere har betalt fakturaen dere har mottatt.

Kalksementveiledningen tilgjengelig digitalt

Kalksementveiledningen er nå tilgjengelig digitalt for innloggede medlemmer på våre nettsider: ngf.no/produkt-kategorier/publikasjoner-veiledere/

Ny komite i NGF for grunnforsterkning

NGI foreslår at det startes opp en ny komite for grunnforsterkning i NGF med Priscilla Paniagua som leder og oppstart 1. juni 2023. Komiteen blir ansvarlig for å holde NGFs medlemmer oppdatert på metoder, FoU og andre tiltak knyttet til grunnforsterkning, samt lenke til andre veiledere brukt i Norge. I samarbeid med bransjen, vil komiteens hovedaktivitet i 2023-2024 fokusere på å oppdatere dagens kalksementsveiledning. Komiteen ønsker å favne bredt og alle som kunne tenke seg å bidra kan ta direkte kontakt med Priscilla: priscilla.paniagua@ngi.no

Innspill fra NGF Grunnundersøkelseskomiteen

Det har kommet NGF Grunnundersøkelseskomiteen for øre at det i bransjen har blitt tatt i bruk prøvetakingssylindre som har indre sveiseskjøt. Dette er ikke akseptabelt og vi vil presisere at prøvetakingssylindre skal være uten sveiseskjøt i rustfritt stål. Årsaken til dette er at sveiseskjøtene fører til mer friksjon mellom jord og sylinder, noe som igjen fører til dårligere prøvekvalitet.

ISSMGE TC204 – Call for nominations for the 4th Keiichi Fujita Lecturer

NGF har mottatt forespørsel fra den tekniske komiteen Underground Construction in Soft Ground (TC204) om å nominere til den å gi den fjerde ‘Keiichi Fujita Lecture’ på det neste TC204-symposiet i Macau SAR, Kina i 2024. Nominasjoner kan sendes til ngf@ngi.no.

Geoteknikkdagen i fremtiden (fom. 2024) – forlenget svarfrist

Styret ser på muligheter for å arrangere Geoteknikkdagen på egenhånd uten de andre foreningene, da Radisson begynner å bli for lite for oss alle, og de andre foreningene ikke er interesserte i å bytte lokale. I den forbindelse ble det sendt ut en spørreundersøkelse slik at medlemmene kunne dele sine tanker om fremtiden til arrangementet. Kun 34 svarte på undersøkelsen, og styret ønsker dermed å gå ut med spørreundersøkelsen på nytt.

Vi ber dermed medlemmene å svare på undersøkelsen innen 1. juni. Du finner undersøkelsen her (krever ikke innlogging).

Åpent for abstracts til NGM2024

Det er nå åpent for innsending av abstracts til NGM2024. NGM2024 arrangeres i Göteborg 18. – 20. september 2024. Se nettsiden www.ngm2024.se for mer informasjon.

Foreløpig program for NGF-arrangementer i 2023:
24. mai: Byggegropkomitéens miniseminar om instrumentering for byggegrop (Oslo og digitalt)
31. mai: Temadag om geosynteter (Trondheim og digitalt)
14. september: Yngres dag (Oslo og digitalt)
16.-17. oktober: Kurs i byggegropssikring og støttekonstruksjoner (Gardemoen)
1. november: Temadag om grunnforsterkning (Trondheim og digitalt)
24. november: Geoteknikkdagen (Oslo)

Samtlige arrangementer er lagt inn i kalenderen, og de ulike arrangementssidene vil bli oppdatert med relevant informasjon når arrangementene nærmer seg.

Med vennlig hilsen,

Christian Strømme Ofstad
Sekretær
Norsk Geoteknisk Forening

Postadresse:
P.b. 3930 Ullevål Stadion,
N-0806 Oslo

Telefon: (+47) 22 02 30 00
E-post: ngf@ngi.no

Bankkonto:
DNB – 7082.05.20724