NGF Medlemsbrev nr. 5/2023

Til alle medlemmer,

Protokoll fra Årsmøtet presentasjoner fra «Når telen går» 2023

Protokoll fra årsmøtet og presentasjoner fra «Når telen går» 2023 kan du finne her.

NGFs årsberetning 2022

NGFs årsberetning for 2022 er nå klar. Her kan du lese om hva styret og de ulike komitéene og utvalgene har holdt på med iløpet av året som har vært. Du finner årsberetningen, uten regnskap, her. Regnskapet finner du her (nb, krever innlogging).

Geoteknikkdagen i fremtiden (fom. 2024) – forlenget svarfrist

Styret ser på muligheter for å arrangere Geoteknikkdagen på egenhånd uten de andre foreningene, da Radisson begynner å bli for lite for oss alle, og de andre foreningene ikke er interesserte i å bytte lokale. I den forbindelse ble det sendt ut en spørreundersøkelse slik at medlemmene kunne dele sine tanker om fremtiden til arrangementet. Kun 34 svarte på undersøkelsen, og styret ønsker dermed å gå ut med spørreundersøkelsen på nytt.

Vi ber dermed medlemmene å svare på undersøkelsen innen 23. april. Du finner undersøkelsen her (krever ikke innlogging).

Innspill til Geoteknikkdagen 2023

Geoteknikkdagen arrangeres i år 24. november. Det er nå åpnet for innsendelse av forslag til innlegg. Sammendrag sendes til ngf@ngi.no innen 23. mai.

Temadag om geosynteter 31. mai – åpnet for påmelding

Komité for geosynteter inviterer til temadag om geosynteter for bygging på bløt grunn onsdag 31. mai på NTNU i Trondheim og digitalt på teams. Info om program og påmelding finner du her. Påmeldingsfrist for fysisk deltagelse er 24. mai.

Ny komité i NGF – Digitale Leveranser

Som resultat av NGF temamøte 28.april 2022 «Deling av grunnundersøkelsesdata» er det nå opprettet en ny komité med navn Digitale Leveranser. Komiteen blir ansvarlig for å etablere et forslag og senere foreslå justeringer til en norsk bransjestandard for digitale leveranser og utvekslingsformater.

Det ble avholdt oppstartsmøte den 7.mars og gruppen har foreløpig medlemmer fra NGU, Statens Vegvesen, NGI, Multiconsult, Sweco og Era Geo. Det jobbes med å opprette en egen side på NGF.no.

For mer informasjon eller ved interesse om deltagelse, ta kontakt med komiteens leder Mats Kahlström (mats.kahlstrom@ngi.no).

Betaling av medlemskontigenter for 2023 – påminnelse

NGF har fått på plass et nytt regnskaps- og faktureringssystem, og samtlige medlemmer skal nå ha mottatt faktura for kontingent 2023. Det er imidlertid veldig mange som ennå ikke har betalt for seg. Vi minner dermed alle på å sjekke om dere har betalt fakturaen dere har mottatt.

Foreløpig program for NGF-arrangementer i 2023

  • 18. april: Byggegropkomitéens miniwebinar om isolasjon av spunt (digitalt)
  • 24. mai: Byggegropkomitéens miniseminar om instrumentering for byggegrop (Oslo og digitalt)
  • 31. mai: Temadag om geosynteter (Trondheim og digitalt)
  • 14. september: Yngres dag (Oslo og digitalt)
  • 16.-17. oktober: Kurs i byggegropssikring og støttekonstruksjoner (Gardemoen)
  • 1. november: Temadag om grunnforsterkning (Trondheim og digitalt)
  • 24. november: Geoteknikkdagen (Oslo)

Samtlige arrangementer er lagt inn i kalenderen, og de ulike arrangementsidene vil bli oppdatert med relevant informasjon når arrangementene nærmer seg.

Ny sekretær i NGF

Etter årsmøtet har jeg (Amanda DiBiagio) avtrått som sekretær, og gitt stafettpinnen videre til Christan Strømme Ofstad. Ønsker med dette å takke for meg, og ønske Christian og resten av det nye styret i NGF lykke til videre!

Med vennlig hilsen,
Avtroppende sekretær for Norsk Geoteknisk Forening,

Amanda J. DiBiagio

Postadresse:
P.b. 3930 Ullevål Stadion,
N-0806 Oslo

Telefon: (+47) 22 02 30 00
E-post: ngf@ngi.no

Bankkonto:
DNB – 70820520724